Fastigheter

Problem med värmen på Hallonvägen

Det är främst gården Hallonvägen 26-48 som har problem. Även andra gårdar kan ha problem med luft i elementen/radiatorerna. Det finns ett telefonnummer till Stockpipe för luftning men det går också bra att göra en felanmälan. Du kan självklart lufta själv.

Fastighetsservice, HSB och Stockpipe luftar för fullt men det ligger många ärenden i kö så de ligger lite efter.  Stockpipe får in mer personal nu på måndag, 28 november 2022, som hjälper till med resterande som är kvar.

På gård Hallonvägen 26-48 så finns också ett annat problem. I dagsläget är det sju lägenheter där cirkulationen på värmen i lägenheterna inte fungerar.

Där finns ingen luft kvar i systemet men värmen cirkulerar ändå inte samt är trycket dåligt i dessa lägenheter. Misstanke föreligger om att smuts fastnat från avstängningarna och som satt igen slingorna i dessa lägenheter.

På måndag, 28 november 2022, görs en test med en av dessa lägenheter där man kommer att prova med att backspola från slingventilen som sitter inne bland lägenhetsförråden för att på så sätt få det att lossna. Fungerar det så kommer resterande lägenheter att bokas upp och spolas.

Stockpipe har så länge ställt in el radiatorer i snart alla dessa lägenheter, dom flesta har redan men fler ställs in på måndag 28 november 2022.

Vi gör också så att stockpipe och FS meddelar mig var dom ställt in el radiatorer, vilket watt antal, hur många och när dom ställdes in. när detta problem väl är löst så räknar jag ut hur många kWh dessa förbrukat under tiden och sedan görs en utbetalning av förbrukningen på 1.40 per kWh till dessa boende.

Senast uppdaterad 2 år